home wie&wat portfolio collectie contact
 

"Persoonlijk Wonen en je thuisvoelen"


Swaenesteijn HuisenIn het appartementencomplex Swaenesteijn te Huissen zijn twee modelwoningen ingericht door het bekende Interieur Ontwerp-/ en Adviesbureau van Daniëlle van Bosse. Het bijzondere aan de woningen is de ruimte en het prachtige uitzicht over de uiterwaarden van de Nederrijn. Hoewel de appartementen onlangs opgeleverd zijn bestaan er enorm veel mogelijkheden om de woningen geheel naar wens en smaak van de toekomstige bewoners in te richten, waarbij Daniëlle van Bosse haar creativiteit en kennis zal gebruiken om de kopers te ondersteunen. Maatwerk en originaliteit dus. "En dat is mij wel toevertrouwd", aldus Daniëlle van Bosse. "Als mensen mij inschakelen is dat meestal om mijn persoonlijke benadering, mijn kleurgebruik, de kunst van het spelen met ruimte en het benutten van de gekste plekjes, het toveren met licht en de gedachte dat een huis pas een thuis kan worden als je de persoonlijkheid van de mensen erin laat zien. Je thuisvoelen is een combinatie van de juiste prikkelingen voor al je zintuigen: geuren, kleuren, comfort en behaaglijkheid."


" Ik kom het liefst in de huidige woonsituatie van mijn cliënten.
Over smaak valt niet te twisten en de huidige inrichting van de woning geeft mij een prima eerste indruk van de smaak en ideeën van de bewoners. Het is voor een ontwerper heel gemakkelijk om een huis in te richten naar zijn of haar eigen visie met alle kennis en ervaring die wij hebben. Des te moeilijker, maar daarom heel uitdagend, is het om een ontwerp te maken waar de bewoners hun eigen persoonlijkheid in terugvinden. Dat betekent dat ik me moet verplaatsen in de wereld van mijn cliënten om voor hen de vertaalslag te maken naar een nieuwe woonomgeving waar men zich direct thuis voelt. Natuurlijk heb ik wel een eige
n handschrift, maar een huis moet vooral passen bij haar bewoners. Allerlei onderwerpen komen dan ook aan bod om mijn cliënt goed te leren kennen. Wat mensen graag doen, hobby's, gezinssamenstelling, interesses. De functies van ruimtes en de activiteiten die er moeten gaan plaatsvinden bepalen uiteindelijk welk ontwerp ik ga maken. Ik bespreek alles met de cliënt en de woning wordt geheel naar zijn/haar wensen uitgevoerd. Het gaat om een unieke inrichting en er is dus absoluut geen sprake van een serieproductie al zijn de woningen in een appartementengebouw dikwijls gelijk."


Daniëlle is enthousiast over de appartementen in Swaenesteijn. Er zijn al diverse appartementen gekocht en de eerste bewoners hebben hun intrek genomen. maisonette woonkamer"Ik heb één maisonnette en één appartement mogen inrichten als modelwoning. Dat is geweldig leuk om te doen. Allereerst is het natuurlijk vreemd om een huis in te richten terwijl je de bewoner niet kent. Een kleur op de muur is snel aan te passen, maar voor vaste zaken zoals, de keuken, het sanitair en tegelwerk, vaste verlichting en vloerbedekking, heb je toch een toekomstige bewoner voor ogen. Bovendien wilde ik laten zien dat er verschrikkelijk veel mogelijkheden zijn met de riante ruimtes."

entree"Ik heb ervoor gekozen om de maisonnette ‘Trompetzwaan'uit te voeren met de materialen die door de architect zijn aangeboden. Voor zowel de keuken als de sanitaire ruimtes heb ik een keus gemaakt uit het pakket wat bij de bouwsom is inbegrepen. Zo kan ik laten zien wat er zonder extra kosten mogelijk is binnen ‘de standaard'. " 

"Met het appartement heb ik geprobeerd te laten zien dat je binnen ogenschijnlijk vaststaande ruimtes nog oneindig veel mogelijkheden hebt om de uitstraling naar je hand te zetten. De badkamer bijvoorbeeld is qua indeling vrijwel identiek aan die van de maisonnette, maar door andere tegels en sanitair toe te passen en extra verlichting aan te brengen heeft de badkamer in het appartement de uitstraling gekregen van een luxe hotel, terwijl er bouwkundig geen ingrepen hebben plaatsgehad."

keuken schiereiland"Ook de keuken heeft door het wegnemen van een muurtje en het plaatsen van een eiland een totaal andere uitstraling gekregen. Er zit nu veel meer bergruimte in de keuken en vanuit de keuken heb je een goed contact met de woonkamer. En zelfs in dit appartement zijn er voor de uiteindelijke kopers nog genoeg mogelijkheden opengelaten om bijvoorbeeld keuzes voor koelkast, magnetron, oven en dergelijke aan te passen aan persoonlijke wensen."

Daniëlle van Bosse ontwerpt zowel voor de particuliere als voor de zakelijke markt. Op haar site www.daniellevanbosse.nl is een deel van haar werk zien. Landgoed Laag KanjeEen voorbeeld is Landgoed Laag Kanje in Maarn. Voor deze particulieren ontwierp zij "andersom". Eerst werd de indeling van het huis volledig uitgewerkt inclusief open haarden, een dubbele trap met vide bij de entree, badkamers, slaapkamer, een serre en een riante veranda met openslaande deuren over de gehele achterzijde van het huis en pas daarna kwam de buitenkant van het huis aan de beurt. Het resultaat is een prachtige estate met de allure van een monument en de gemakken en het comfort van deze tijd, omdat er in eerste instantie van het gebruik van de ruimtes is uitgegaan en niet alleen van het uiterlijk van het huis.

Voor de zakelijke markt werd zij onder andere ingeschakeld bij het verbouwen van een oude pastorie tot een kleinschalige woonvorm voor dementerende ouderen, waar een thuis, en geen tehuis, moest worden gerealiseerd. Ook paste zij een metamorfose toe op een kookstudio in De Klomp, waarna de eigenaar besloot om een oude rijnaak in zijn achtertuin te leggen en deze samen met haar om te toveren tot een kookstudio voor 60 personen. Tevens maakt zij voor een fabrikant van vloerbedekking ontwerpen voor scholen, zorginstellingen en kantoren. Momenteel wordt onder andere een villa in Amersfoort gerenoveerd en geschikt gemaakt voor twee woongroepen van ouderen en richt zij zich ook op het ontwerpen en inrichten van kantoren en modelwoningen.


home l wie&wat l portfolio l collectie l contact l printdocument & links l sitemap
Daniëlle Schooleman
Studio vanDaan® | ontwerp advies bouwbegeleiding interieurinrichting


Brederostraat 135, 8023 AS Zwolle
t. 038 422 64 92
m. 06 53 56 56 10 Danielle
m. 06 54 96 78 55 Ageeth